Voor onze proftaak heb ik een Album Cover gemaakt. Onze artiest wil in de toekomst albums gaan uitbrengen en daar heeft ze album covers voor nodig.
De eerste stap is de wensen van de opdrachtgever in kaart brengen. Uit onze ontmoeting en de whatsapp gesprekken met Milo bleek dat Milo album covers wilt die heel letterlijk op de titel van haar song slaan. Ze heeft momenteel 3 samples genaamd: Running, Under Water en Fading.
Als inspiratie heb ik ook afbeeldingen gepakt die letterlijk de titel uitbeeldde. Ik moest meteen denken aan Thanos uit de marvel films en hoe hij een groot gedeelte van de superhelden liet "faden" tot as. Ook dacht ik meteen aan de album cover van Nirvanna omdat die ook onder water is. Verder dacht ik ook dat een rennend persoon een goeie album cover voor "Running" zou zijn omdat je hier goed een mysterieuze vibe aan kan geven door haar door een bos te laten rennen, wat Milo graag wilt.
Thanos die weg fade in de Avengers film
De onder water cover van Nirvanna
Een vrouw die wegrent in de videoclip van The Killers
Door naar afbeeldingen te kijken kreeg ik wat ideeën voor elke album cover. Ik heb deze snel geschetst en naar Milo gestuurd. Milo vond het idee van under water gaaf en hier ben ik verder mee gaan werken. Hieronder zie je de snelle schetsen die ik heb gemaakt.
Na goed te bespreken met Milo wat ze precies wou heb ik het under water concept verder uitgewerkt. Het belangrijkste was dat het onder water moest zijn en een mysterieuze vibe moest hebben. Hieronder zie je de elementen die ik heb gebruikt om het concept te maken. Ik heb deze elementen gekozen omdat ze donker zijn en een mysterieuze vibe afgeven. Het model moet later vervangen worden door een foto van Milo.
Als eerste heb ik het model uitgeknipt met de pen tool. Wanneer je haren uitknipt kun je de Refine Edge functie gebruiken om de randen te verfijnen. Hierdoor worden haren niet blokkerig maar krijg je een natuurlijker effect.
Vervolgens heb ik aan verschillende lagen een kleurbalans toegevoegd en de kleurtonen verzadigt. Ik heb de mysterieuze vibe versterkt door de achtergrond donkerder te maken. Het model en de takken moesten een soortgelijke belichting en kleur krijgen anders lijkt het erg nep. Ik heb een kleurbalans laag toegevoegd die ook de donkere groenige kleur heeft van de achtergrond. Het model heeft een lichtere kleur omdat ze nog hoger drijft en over de takken heb ik nog een extra donkere kleur toegevoegd omdat die in het diepe mysterieuze gedeelte van de zee liggen. Ook heb ik nog wat extra bubbels toegevoegd met een bubbel brush.
Onder water afbeelding zonder bewerking
Donkere kleur onderin en kleurbewerking voor mysterieuze vibe
Extra kleurtoon en donkerder voor betere vibe
Model toegevoegd
Kleurtoon verzadigt en kleurbalans toegepast voor een realistischer effect
Takken en bubbels toegevoegd
Laatste kleurlaag toegevoegd
Eindresultaat met logo
Nadat ik het eerste concept naar Milo had gestuurd kreeg ik te horen dat ze dit heel gaaf vond en er niets aan wou veranderen. Op de dag dat wij de fotoshoot met Milo hadden heb ik haar een soortgelijke pose als het vorige model laten doen zodat ik een soortgelijk effect kan krijgen met de afbeelding van Milo. Milo was erg tevreden met het eindresultaat die je hieronder kan zien.
Omdat ik nog niet vaak met Photoshop heb gewerkt heb ik veel feedback gevraagd. Ik heb veel hulp gekregen van Evert met de tools in Photoshop. Ook kreeg ik mee dat het belangrijk is om de wensen van je opdrachtgever vast te stellen en goed te communiceren. Daarom heb ik bij elke stap die ik gemaakt heb met de opdrachtgever overlegd. Hierdoor wist ik ook snel dat de opdrachtgever tevreden was met het resultaat.
Om te valideren dat ons werk van professionele kwaliteit is kunnen we het vergelijken met voorbeelden uit het werkveld. Ik heb daarom wat soortgelijke album covers opgezocht maar er zijn enorm veel soorten album covers en sommige zijn origineler dan de andere. Bij een album cover gaat het er vooral om dat de artiest deze goed vind passen. Na het vragen aan docenten en collega's weet ik dat mijn album cover qua kwaliteit vergelijkbaar is met de onderstaande album covers. Uit onderzoek naar deze album covers blijkt dat een deel van de modellen daadwerkelijk onder water zaten bij het maken van de foto's. Wij hadden helaas geen uitrusting om onder water foto's te maken.
Voor deze opdracht moest ik een Album Cover maken voor de opdrachtgever. Hiervoor moest ik inspiratie opdoen, de wensen van de opdrachtgever vaststellen en dit maken in Photoshop.
Ik veel kunnen oefenen met Photosop. Ik heb veel nieuwe tools kunnen gebruiken voor kleur en belichting van foto's. Ik weet nu hoe belangrijk het is om te communiceren met je opdrachtgever en eerst goed een plan op te stellen voordat je zomaar ergens aan begint. Het is belangrijk om rekening te houden met compositie en belichting om je afbeelding zo realistisch mogelijk te maken. Ook heb ik tijdens de fotoshoot veel geleerd over het gebruik van een camera.
Voor de volgende keer zou ik ervoor zorgen dat ik betere foto's heb om mee te werken. Tijdens de fotoshoot kregen we Milo niet in de goede positie zoals het voorbeeld model én heb ik geen eigen onder water foto's kunnen maken.